Kære vin interesserede,

Grundlovsdag d. 5. juni 2023 holder vi åben vingård kl. 1000 – 1600. Her vil vi præsentere årgang 2022 vinene. Der er naturligvis smagsprøver, og I kan godt glæde jer.

Hvidvin: Solaris druen, den er bare en sikker hest at spille på, på vores breddegrader.  Solaris hvidvinen årg. 2022 er virkelig velsmagende, frisk, fyldig og med dejlig frugtsmag. Den kan nydes som aperitif, til mad, eller bare dejlig hygge på terrassen.

Rosévin: Vi har flere, men især rosévinen på Regent druen er virkelig god og uovertruffen. Det er med den drue, vi nu i flere år har vundet flotte medaljer til Dansk Vinskue. Vi glæder os sådan til at servere den for jer.

Orangevin: Her har vi årg. 2021 på Solaris druen, mega god vin, passer perfekt til mad. Orangevin er lavet på samme måde, som når vi laver rødvin; det vil sige, at den har gæret på sine skaller. Vindruens skaller indeholder 80% af en drues aroma; derfor er orangevinen så smagsfuld. Ligeledes er den lavet som det, vi kalder løbevin; det vil sige, at den på intet tidspunkt er blevet presset – saften fra den gærede masse har kunnet løbe helt af sig selv.

Rødvin 2022: Her har vi som tidligere år to, én på Castel druen og én på Rondo druen; de skal lagre lidt længere og vil være klar på flasker til efteråret. De tegner rigtig godt allerede nu. Til smagning Grundlovsdag har vi Rondo rødvin årg. 2020 og 2021, én af dem har lagret på egetræsfad. Det er rødvine, som er milde og runde, og som kan nydes til al slags mad; og er der spist op, så kan man snildt sidde stille og nyde et glas eller to😊

Mousserende vine: vi har flere årgange – dem skal I smage. De er spitze😊. Vi laver mousserende på Bolero druen, dvs. det er en rosé; den anden mousserende er på Orion druen = grøn drue. De er begge det, vi kalder Brut (mindre end 15 g sukker pr liter) = tør, de er så friske og så dejlige. Og de er lavet på den traditionelle metode, lige som man gør i Champagne distriktet i Frankrig.

Status i vinmarken her medio maj er positiv. Den kolde april har gjort, at knopudspring er sat noget tilbage, men det gør ikke noget, så er vi ikke så sårbare over for nattefrost. I år skal vi have vores vinmark, vi anlagde i 2019, ind i høstprogrammet – det bliver spændende. Ud over at der er 1000 vinstokke mere, så får vi også et par nye vinsorter, bl.a. Cabernet Soyerez. Den druesort er en krydsning af den europæiske drue Cabernet Sauvignon (blå drue) og den asiatiske drue Amurensis (grøn drue). Resultatet Cabernet Soyerez er en grøn drue, der er meget sygdomsresistent, meget frugtrig og smagsfuld drue. Grundlovsdag 2024 præsenterer vi den.

Vores bier har det godt og er i fuld gang med at hente pollen og nektar. Selv om april har været kold, så har solen skinnet rigtig meget, og det er guf for bierne – så vil de ud at flyve. Vi tør godt love, at vi har nyslynget honning til 5. juni, Grundlovsdag.

Vi afholder masser af vinarrangementer, hvor I kan komme på besøg: høre om og se vingården, smage vin, se ind i vineriet etc, og hvis ønsket tilkøbe en tapas buffet.  Se vores hjemmeside for mere info, eller ring/skriv til os hvis I har spørgsmål. Vores hjemmeside bliver opdateret hen over de næste par uger, omkring aktiviteter, priser, etc.

De bedste hilsner

Ingrid og Simon