Musserende vine riddles Tuemosegaard

Kære Vin interesserede

Vi nærmer os hastigt ”Foreningen Dansk Vin”s Åben Vingård, som er lørdag d. 2. september.

På Tuemosegården holder vi åben som tidligere år fra kl. 13.00-16.00. Der er rundvisning i vingården kl. 13.15, 14.15 og 15.15; og efter hver rundvisning byder vi på smagsprøver af vores dejlige vine.

Vi sælger naturligvis gerne af vores vin og honning til Åben Vingård, men det er helt frivillig.

Vores vinmarker står flot og med sunde blade og drueklaser, hvilket er meget vigtigt. Det tørre forår og forsommer gør, at man som vinbonde næsten ikke kan være i sig selv😊 det er meget positivt for dansk vinavl. PT har vi hundetravlt med at ”grønthøste”. Det vil sige, at vi fjerner drueklaser fra den enkelte vinstok, for vinstokkene sætter alt for mange drueklaser; vinstokken tænker kun på at producere kerner for at formere sig. Vinstokken er ligeglad med, at vi gerne vil lave god vin; så vi er ganske enkelt nødt til at fjerne masser af vinklaser for at sikre os, at de vinklaser, vi lader blive tilbage, er mega gode og fyldt med masser af druesukker. Vi bruger en tommelfingerregel, som siger, at vi skal have 14 sunde vinblade pr. drueklase; dette for at sikre tilstrækkelig fotosyntese til hver drueklase.

På onsdag d. 16. august er vi inviteret ind til DR Byen – P5 hos Charlotte Striib, hvor vi skal deltage i ”Det Gode Selskab” fra kl. 10 – 11. Charlotte vil gerne, at vi fortæller om vores vinproduktion og vejret, som vi er så afhængige af. Hvis ikke du lige ved, hvad du skal lave onsdag formiddag d. 16/8, så tune ind på DR P5, så skal vi nok fortælle og nørde lidt om dansk vinavl😊

Lørdag d. 5. juni Grundlovsdag, afholdt vi åbent hus – det var en kæmpe succes, og vi takker for det store fremmøde. Det var så dejligt at se, at I kom fra både nær og fjern; fremadrettet vil Grundlovsdag altid betyde åbent hus på Tuemosegården og betyde, at vi denne dag præsenterer de nye vine fra efterårets høst. Sæt allerede nu kryds i kalenderen 5. juni 2024, for så skal I på Tuemosegården for at smage på 2023 vinhøsten.

Vi glæder os til se jer til Åben Vingård lørdag d. 2. september, og vi glæder os til at byde jer på smagsprøver af vores dejlige vine.

I er altid velkommen til at ringe eller maile for at aftale alternativt besøg på Tuemosegården, hvis ikke lørdag d. 2. september passer jer. Ligeledes check vores hjemmeside www.tuemosegaard.dk her kan I læse meget mere. Virkelig af hjertet tak for jeres støtte, det glæder os så meget.

De bedste hilsner
Ingrid og Simon
Tuemosegård Vin