Kære alle

På Tuemosegården er vi godt gang med forårets opgaver. Vinmarken blev beskåret i vinters og nu springer knopperne ud. Som altid er det et smukt syn, som varsler, at foråret for alvor er kommet.

Hen over vinteren har vi dog ikke ligget på den lade side: På Landbohøjskolen har vi været på et spændende kursus i fremstilling af mousserende vine – kurset afsluttes her til sommer, og vi føler os veludrustede til at færdiggøre vores egen første produktion af mousserende vine.

En anden vinteraktivitet, vi har syslet med, var planlægningen af en ny vinmark. Vi havde egentlig ikke tænkt os, at vi skulle udvide; men vi vil gerne have et større sortiment og bl.a. mere rødvin, så vi kan tilgodese efterspørgslen. Derfor har vi plantet knap 1000 vinstokke i vores nye vinmark – ”Lillemarken”. Vi er netop blevet færdige og glæder os til at følge udviklingen.

I vineriet har vi holdt godt øje med vinen fra 2018, og har flasket Solaris Hvidvin og Cabernet Cantor Rosé. Dejlige friske og velsmagende vine. Vi har gjort klar til nyt mousserende vin, som skal modne et lille års tid. 2018 var vejrmæssigt et godt år, så i modsætning til 2017 er der nu rødvine på vej. De skal dog lagre på egetræsfade og forventes klar hen mod slutningen af året.

Som noget nyt holder vi i år åben på Grundlovsdag d. 5. juni fra kl. 13-17. Denne dag kan man bl.a. smage hvid- og rosévinen fra 2018. Vores nyslyngede honning, som dufter og smager af natur og sommer, gives der smagsprøve på; og vi har en honningtønde med det nyslyngede honning, hvoraf vi tapper direkte for 20 kr. pr. krukke.

Vi glæder os til at se jer.

De bedste hilsner

Ingrid og Simon