Kære vin interesserede.

Grundlovsdag d. 5. juni 2022 holder vi åben vingård kl. 1000 – 1600. Her vil vi præsentere årgang 2021 vinene. Der er naturligvis smagsprøver, og I kan godt glæde jer.

Hvidvin: Her har vi to, én på Solaris druen og én på Phønix druen. De er virkelig begge velsmagende, friske og med dejlig frugtsmag. Disse to hvidvine går man aldrig ”galt i byen med” – de kan begge nydes som aperitif, til mad, eller bare dejlig hygge på terrassen.

Rosévin: Her har vi tre, og det er på druerne Cabernet Cantor, Regent og Rondo. Alle virkelige dejlig milde og velsmagende rosévine. Især Regent roséen er uovertruffen; og det er med den drue, vi nu to år i træk har vundet flotte medaljer til Dansk Vinskue. Vi glæder os sådan til at servere dem for jer.

Orangevin: Den vil også være klar til Grundlovsdag. Orangevin er lavet på samme måde, som når vi laver rødvin; det vil sige, at den har gæret på sine skaller. Vindruens skaller indeholder 80% af en drues aroma; derfor er orangevinen så smagsfuld. Ligeledes er den lavet som det, vi kalder løbevin; det vil sige, at den på intet tidspunkt er blevet presset – saften fra den gærede masse har kunnet løbe helt af sig selv.

Rødvin 2021: Her har vi to, én på Castel druen og én på Rondo druen; de skal lagre lidt længere. Vi forventer at kunne flaske rødvinen primo september, således at de er klar til åben vingård, der afholdes lørdag d 17. september. Allerede nu tegner de rigtig flot – god kraftig smag med dejlig fylde, og Rondoen ligger på egetræsfad lige nu. Der vil være smagsprøver af 2019 og 2020 rødvin Grundlovsdag.

Mousserende vine årgang 2020 – dem skal I smage. De er spitze😊den ene er lavet på Bolero druen, dvs. det er en rosé; den anden på Orion druen = grøn drue. De er begge det, vi kalder Brut (mindre end 15 g sukker pr liter) = tør, de er så friske og så dejlige.

Status i vinmarken her medio maj er positiv. Den kolde april har gjort, at knopudspring er sat noget tilbage, og det gør os mindre sårbare over for nattefrost i maj. Nattefrost i maj er enhver vinavlers største frygt. Har knopperne åbnet sig, er frost ødelæggende. Som tidligere år sørger vi for, at der er minimum én meters bred barjords-stribe under vinrækkerne – dette således solen kan opvarme barjorden og i løbet af natten afgive denne varme. I skrivende stund er der ikke tegn på nattefrost de næste mange dage, så vi krydser fingre og håber at kunne slippe for nattefrost denne sæson.

Vores bier har det godt og er i fuld gang med at hente pollen og nektar. Selv om april har været præget af nattefrost, så har solen skinnet rigtig meget, og det er guf for bierne – så vil de ud at flyve. Vi tør godt love, at vi har nyslynget honning til 5. juni, Grundlovsdag.

Vi har åbnet op for vores vin arrangementer, hvor I kan komme på besøg: høre om og se vingården, smage vin, se ind i vineriet etc, og hvis ønsket tilkøbe en tapas buffet.  Se vores hjemmeside for mere info, eller ring/skriv til os hvis I har spørgsmål. Vores hjemmeside bliver opdateret hen over de næste par uger, omkring aktiviteter, priser, etc.

De bedste hilsner
Ingrid og Simon