Kære vin interesserede.

Grundlovsdag d. 5. juni 2024 holder vi åben vingård kl. 1000 – 1500. Her vil vi præsentere årgang 2023 vinene, og der er naturligvis smagsprøver på vores øvrige sortiment af vine.

Hvidvin: Sauvignon Soyerez druen. Det er en druesort, vi plantede tilbage i 2019, så høsten sidste efterår er første gang, vi lavede hvidvin på denne drue. Og den er bare god, virkelig velsmagende, frisk, fyldig og med dejlig frugtsmag. Den kan nydes som aperitif, til mad, eller bare dejlig hygge på terrassen. Ganske kort om Sauvignon Soyerez druen: Det er en krydsning mellem den blå drue Cabernet Sauvignon og den asiatiske drue Amurensis. Herved har vi fået en grøn drue, der er meget smagsfuld, og selve vinstokken er særdeles sygdomsresistent.

Rosévin: Vi har flere, men især rosévinen på Rondo og Regent druen er virkelig god og uovertruffen. Det er med den drue, vi nu i flere år har vundet flotte medaljer til Dansk Vinskue. Vi glæder os sådan til at servere den for jer.

Sidste års høst af druer: Desværre blev vi angrebet af den lille ca. 4 mm lange frugt-flue ”Suzuki”. Det er en invasiv art, der har sin oprindelse i Japan og Asien. Den blev første gang spottet i Europa omkring 2011. Den ødelagde de blå druer af Cabernet Cantor og Bolero hos os. Hun Suzuki-fluen har en savtakket snabel, hvormed den kan perforere drueskindet. Her lægger den så sine æg, der i løbet af ca. 14 dage klækkes med larver, som æder frugtkødet. Og det betyder, at druen ikke kan anvendes og må destrueres. Vi håber på en tør sommer og efterår, for det bryder Suzuki-fluen sig ikke om.

Rødvin: Her har vi flere forskellige – både årgang og druesort. De er alle gode, og I skal nok får lov til at smage dem. Én er fadlagret på egetræ og andre mere neutrale. Det er rødvine, som er milde og runde, og som kan nydes til al slags mad; og er der spist op, så kan man snildt sidde stille og nyde et glas eller to. Faktisk har vi efterhånden mange vin kunder, som – når de smager på vores rødvine, udbryder waoo, det er da noget af det bedste danske rødvin, vi har smagt.

Mousserende vine: vi har flere årgange – dem skal I smage. De er spitze. Vi laver mousserende på Bolero druen, dvs. det er en rosé; den anden mousserende er på Orion og Phønix druen = grønne druer. De er begge det, vi kalder Brut (mindre end 15 g sukker pr liter) = tør; de er så friske og så dejlige. Og de er lavet på den traditionelle metode – lige som man gør i Champagne distriktet i Frankrig.

Status i vinmarken her medio maj: det våde og kolde forår gør, at vinstokkene har kæmpet og er sat lidt tilbage. Heldigvis har solrigt og varmt vejr domineret de sidste dage, og så skal vinen nok komme op i omdrejninger og udvikle sig fint.

Vores bier har det godt og er i fuld gang med at hente pollen og nektar. Vi tør godt love, at vi har nyslynget honning til 5. juni, Grundlovsdag.

Vi afholder masser af vinarrangementer, hvor I kan komme på besøg: høre om og se vingården,  smage vin, se ind i vineriet etc, og hvis ønsket tilkøbe en tapas buffet.  Se vores hjemmeside for mere info eller ring/skriv til os hvis I har spørgsmål. Allerede nu har vi så mange bookinger her i 2024, at vi kun kommer til at tage ganske få bookinger mere ind her i 2024. 2025 – her er der stadig god plads. Vores hjemmeside bliver opdateret hen over de næste par uger, omkring aktiviteter, priser, etc.

De bedste hilsner Ingrid og Simon, Tuemosegård Vin